ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (2024)

Table of Contents
Wine 9.12 Inno Setup 6.3.2 Brave blijft Manifest V2-extensies als adblockers 'zolang mogelijk' ondersteunen Advertentie EC: miljardeninvesteringen van Microsoft in OpenAI schenden antitrustwetten niet Nederlandse overheid blijft voorlopig actief op Facebook na gesprekken met Meta Europese Commissie wil weten of Temu en Shein aan DSA-regels voldoen Infographic: Eerste barcodescan 50 jaar geleden, QR-code van GS1 is opvolger Advertentie Volkswagen voegt ChatGPT toe aan rij-assistent De strijd tussen Apple en Europa: Apple overtreedt volgens EU DMA-wet. Wat nu? Beveiligingsteam Chrome zegt vertrouwen in tls-certificaten van Entrust op SK hynix introduceert PCIe 5.0-ssd met leessnelheid van 14GB/s FileZilla 3.67.1 RC1 Baidu komt met Ernie 4.0 Turbo; Chinees taalmodel heeft 300 miljoen gebruikers AMD FSR 3.1 vanaf nu beschikbaar in vijf pc-games van PlayStation Studios Leakers: AMD stelt releasedatum Ryzen AI 300-cpu's uit naar 28 juli EU wil standpunten over Microsoft, OpenAI, Google en Samsung deals, zegt EU's Vestager - Marketscreener NL Afbeeldingen Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 lekken uit via Australische retailer Google Translate introduceert Nederlands-Limburgs dialect - Het Belang van Limburg Miyazaki: omvang Elden Ring is de limiet voor FromSoftware Nieuwe CEO voor Marley Spoon Hoge Raad: Ontbinding koopovereenkomst EV door niet behaalde actieradius terecht Moederbedrijf FromSoftware getroffen door ransomwareaanval, 1,5TB data gestolen Motorola lanceert eigen tracker Leaker: Samsung S25 Ultra krijgt afgeronde hoeken en wordt dunner Meta: Geen nieuws op Facebook in Australië als licentie verplicht wordt Calibre 7.13 Europese Open data richtlijn geïmplementeerd in de Nederlandse Wet Minister Paul van OCW: 'Google Workspace na enkele aanpassingen… - Dutch IT Channel Google kan dankzij AI teksten nu ook vertalen naar Limburgs - Het Laatste Nieuws
  • 24-06-2024 14:38 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (1)

    In Nederland is het aantal huishoudens met een glasvezelabonnement in het eerste kwartaal van 2024 met 4,3 procent gestegen. Ook zijn er in die periode ongeveer 250.000 nieuwe glasvezelverbindingen aangelegd. Dat blijkt uit de Telecommonitor van de ACM.

    Lees meer

  • Wine 9.12

    29-06-2024 15:30 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (2)

    Er is met versienummer 9.12 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgav

    Lees meer

  • Inno Setup 6.3.2

    29-06-2024 13:25 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (3)

    Jordan Russell Software heeft versie 6.3.2 van Inno Setup uitgebracht. Met dit programma kunnen op eenvoudige wijze installatiepakketten voor Windows worden gecreëerd. Het programma biedt de mogelijkheid om informatie toe te voegen aan het register, kan configuratiebestanden en snelkoppelingen aanmaken en heeft de mogelijkheid om de installatiebestanden te comprimeren. Verder kan natuurlijk een uninstaller worden toegevoegd en kan bij de installatie uit verschillende talen worden gekozen. S

    Lees meer

  • Brave blijft Manifest V2-extensies als adblockers 'zolang mogelijk' ondersteunen

    29-06-2024 13:15 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (4)

    Brave blijft verschillende Manifest V2-extensies 'voor zolang als dat kan' ondersteunen. Google is van plan om in de komende maanden te stoppen met de ondersteuning van Manifest V2 in Chrome.

    Lees meer

  • Advertentie

  • EC: miljardeninvesteringen van Microsoft in OpenAI schenden antitrustwetten niet

    29-06-2024 12:28 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (5)

    Microsoft heeft met zijn miljardeninvesteringen in OpenAI geen antitrustwetten overschreden, concludeert de Europese Commissie. De EC onderzocht of Microsoft hiermee zeggenschap had verworven over OpenAI, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

    Lees meer

  • Nederlandse overheid blijft voorlopig actief op Facebook na gesprekken met Meta

    29-06-2024 11:25 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (6)

    De Nederlandse Rijksoverheid hoeft voorlopig niet te stoppen met Facebook. Meta zou recentelijk hebben laten weten dat het bereid is om tegemoet te komen aan de privacyzorgen van de overheid, nadat het bedrijf eerst meermaals aangaf niet mee te willen werken aan een oplossing.

    Lees meer

  • Europese Commissie wil weten of Temu en Shein aan DSA-regels voldoen

    29-06-2024 10:14 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (7)

    De Chinese webwinkels Temu en Shein moeten voor 12 juli aan de Europese Commissie laten weten in hoeverre ze voldoen aan de Digital Service Act-regels. Dit informatieverzoek volgt op een klacht die Europese consumentenorganisaties in april hebben ingediend tegen Temu.

    Lees meer

  • Infographic: Eerste barcodescan 50 jaar geleden, QR-code van GS1 is opvolger

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (8)

    Op de 50e verjaardag van de allereerste barcodescan roepen 22 toonaangevende bedrijven, waaronder Nestlé en Procter & Gamble, op tot een wereldwijde overstap naar de QR-code van GS1.
    Na de eerste scan in Amerika had Albert Heijn de primeur met de lancering van de streepjescode in Nederland en wist andere Europese landen te overtuigen. Inmiddels staat de traditionele streepjescodes op meer dan 1 miljard artikelen en wordt dagelijks meer dan 10 miljard keer gescand. Nu vinden bedrijven

    Lees meer

  • Advertentie

  • Volkswagen voegt ChatGPT toe aan rij-assistent

    29-06-2024 06:10 via emerce.nl

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (9)

    Volkswagen gaat ChatGPT toevoegen aan zijn recente wagens. Eigenlijk als aanvulling op zijn eigen zogeheten IDA assistent die prangende vragen kan beantwoorden. De AI-chatbot is toegankelijk op alle recente ID.-modellen, evenals de nieuwe Golf, nieuwe Tiguan en de nieuwe Passat.
    Gebruikers hoeven geen aparte app te installeren. De AI-chatbot zit ingebouwd in IDA. Ook kan de assistent toeristische attracties delen, sportwedstrijden samenvatten en wiskundige vragen oplossen.
    De software draait nie

    Lees meer

  • De strijd tussen Apple en Europa: Apple overtreedt volgens EU DMA-wet. Wat nu?

    29-06-2024 06:00 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (10)

    Apple heeft volgens de Europese Commissie de DMA overtreden. Wat doet Apple verkeerd volgens Europa en hoe gaat het nu verder?

    Lees meer

  • Beveiligingsteam Chrome zegt vertrouwen in tls-certificaten van Entrust op

    28-06-2024 20:57 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (11)

    Het beveiligingsteam van Google Chrome heeft het vertrouwen in de tls-certificaten van Entrust opgezegd. Het team meent een patroon bij certificaatautoriteit te ontwaren waaruit moet blijken dat er al jaren niet aan bepaalde kwaliteitseisen wordt voldaan.

    Lees meer

  • SK hynix introduceert PCIe 5.0-ssd met leessnelheid van 14GB/s

    28-06-2024 19:39 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (12)

    SK hynix heeft een nieuwe PCIe 5.0-ssd aangekondigd: de SK hynix PCB01. Het opslagmedium heeft een sequentiële leessnelheid van 14GB/s en sequentiële schrijfsnelheid van 12GB/s. De fabrikant zet het product in de markt als een ssd voor AI-computers.

    Lees meer

  • FileZilla 3.67.1 RC1

    28-06-2024 19:34 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (13)

    Versie 3.67.1 van de opensource-ftp-client FileZilla is in ontwikkeling en er is een release candidate verschenen. Het programma is populair vanwege de geringe belasting van de systeembronnen. FileZilla is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Sinds versie 3.26.0 worden wachtwoorden ook versleuteld en beveiligd op de computer opgeslagen. Naast de standaardversie is er ook een Pro-versie, die tegen een kleine vergoeding ondersteuning biedt voor diverse online opslagdiensten. Wees voorzichtig

    Lees meer

  • Baidu komt met Ernie 4.0 Turbo; Chinees taalmodel heeft 300 miljoen gebruikers

    28-06-2024 18:56 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (14)

    De Chinese techgigant Baidu heeft een nieuwe versie van zijn multimodale AI-model Ernie geïntroduceerd: Ernie 4.0 Turbo. Baidu claimt dat Bernie sinds zijn introductie in 2023 al op 300 miljoen gebruikers kon rekenen.

    Lees meer

  • AMD FSR 3.1 vanaf nu beschikbaar in vijf pc-games van PlayStation Studios

    28-06-2024 17:55 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (15)

    AMD FSR 3.1 is sinds kort beschikbaar in vijf pc-games van PlayStation. Het gaat om Horizon: Forbidden West, Ratchet & Clank: Rift Apart, Ghost of Tsushima, Spider-Man Remastered en Spider-Man: Miles Morales. Binnenkort krijgt God of War Ragnarök ook de nodige ondersteuning.

    Lees meer

  • Leakers: AMD stelt releasedatum Ryzen AI 300-cpu's uit naar 28 juli

    28-06-2024 17:22 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (16)

    Leakers Hoang Anh Phu en Golden Pig Upgrade claimen dat de komende AMD Ryzen AI 300-cpu’s op 28 juli zullen uitkomen. Uit eerdere geruchten bleek dat de laptopchips op 15 juli op de markt zouden verschijnen. AMD heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

    Lees meer

  • EU wil standpunten over Microsoft, OpenAI, Google en Samsung deals, zegt EU's Vestager - Marketscreener NL

    28-06-2024 16:31 via news.google.com

    EU wil standpunten over Microsoft, OpenAI, Google en Samsung deals, zegt EU's VestagerMarketscreener NL

    Lees meer

  • Afbeeldingen Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 lekken uit via Australische retailer

    28-06-2024 16:28 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (17)

    Een Australische retailer heeft productafbeeldingen van de Samsung Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 uitgelekt. Uit de beelden blijkt dat de Z Fold6 een ontwerp zonder afgeronde hoeken meekrijgt. Het ontwerp van de Z Flip6 is nagenoeg hetzelfde als dat van de Z Flip5.

    Lees meer

  • Google Translate introduceert Nederlands-Limburgs dialect - Het Belang van Limburg

    28-06-2024 15:44 via news.google.com

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (18)

    Google Translate introduceert Nederlands-Limburgs dialectHet Belang van Limburg

    Lees meer

  • Miyazaki: omvang Elden Ring is de limiet voor FromSoftware

    28-06-2024 15:39 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (19)

    FromSoftware-baas Hidetaka Miyazaki heeft tijdens een interview gezegd dat de omvang van Elden Ring ongeveer de limiet is voor FromSoftware. De topman suggereert dat de volgende games van de Japanse studio kleinere projecten zullen zijn.

    Lees meer

  • Nieuwe CEO voor Marley Spoon

    28-06-2024 14:48 via emerce.nl

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (20)

    Oprichter Fabian Siegel verlaat maaltijdboxbezorger Marley Spoon. De nieuwe COO Daniel Raab neemt de functie van algemeen directeur over.“Met het bedrijf op koers naar operationele winstgevendheid en aanhoudende groei is dit het juiste moment om het leiderschap over te dragen aan nieuwe generatie”, aldus https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7212001260558815233/ Raab.
    Marley Spoon werd opgericht in 2018 en bevindt zich op de markt met partijen als HelloFresh, Allerhand

    Lees meer

  • Hoge Raad: Ontbinding koopovereenkomst EV door niet behaalde actieradius terecht

    28-06-2024 14:34 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (21)

    De Hoge Raad heeft geoordeeld in een rechtszaak tussen de koper van een Jaguar I-PACE en de dealer van de EV. De koper mag de koopovereenkomst laten ontbinden, omdat de door de verkoper vermelde actieradius van de auto niet klopte.

    Lees meer

  • Moederbedrijf FromSoftware getroffen door ransomwareaanval, 1,5TB data gestolen

    28-06-2024 14:32 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (22)

    Mediaconglomeraat Kadokawa, het moederbedrijf van Elden Ring-ontwikkelaar FromSoftware, is begin juni getroffen door een cyberaanval. De hackers kregen toegang tot de interne systemen van de organisatie en konden naar verluidt 1,5TB aan bedrijfsgegevens downloaden.

    Lees meer

  • Motorola lanceert eigen tracker

    28-06-2024 13:58 via emerce.nl

    Motorola is het volgende bedrijf dat een eigen tracker, de Moto Tag, lanceert. Deze krijgt niet alleen ondersteuning voor Googles Find My Device-netwerk, maar maakt ook gebruik van ultrawidebandchip voor preciezere locatiebepaling.
    De tag kan worden gebruikt voor het vinden van allerlei apparaten, zoals smartphones,
    De tag werkt standaard via bluetooth, maar ondersteunt ook ultrawideband. In combinatie met een Android-toestel met UWB chip, kan die functie gebruikt worden om de locatie van de tra

    Lees meer

  • Leaker: Samsung S25 Ultra krijgt afgeronde hoeken en wordt dunner

    28-06-2024 13:46 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (23)

    Leaker Ice Universe claimt dat de Samsung S25 Ultra een dunnere behuizing vergeleken met zijn voorgangers en krijgt afgeronde hoeken. De smartphone zou 8,4mm dik zijn en daarmee 0,2mm dunner zijn dan de huidige S24 Ultra. Die is 8,6mm dik.

    Lees meer

  • Meta: Geen nieuws op Facebook in Australië als licentie verplicht wordt

    28-06-2024 13:43 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (24)

    Meta overweegt nieuwsartikelen te weren van Facebook in Australië als het van de overheid moet betalen voor de licenties. Dat zegt het bedrijf vrijdag in een parlementaire hoorzitting in de Australische hoofdstad Canberra.

    Lees meer

  • Calibre 7.13

    28-06-2024 13:00 via tweakers.net

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (25)

    Versie 7.12 van Calibre is uitgekomen. Dit opensource-e-bookbeheerprogramma is haast onmisbaar voor elke e-readerbezitter. Het kan onder meer alle relevante informatie en omslagafbeeldingen opzoeken, e-boeken bewerken en converteren om ze zo geschikt te maken voor de diverse soorten e-readers. Verder kan het programma kranten, tijdschriften en nieuwsartikelen op basis van rss-feeds omzetten in e-bookformaat en er boeken worden aangeschaft bij de bekende webwinkels. Calibre is beschikbaar voor Wi

    Lees meer

  • Europese Open data richtlijn geïmplementeerd in de Nederlandse Wet

    28-06-2024 12:55 via emerce.nl

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (26)

    Op 19 juni is de Wet implementatie Open data richtlijn inwerking getreden. Met deze wijziging is de Europese Open data richtlijn geïmplementeerd in de Nederlandse Wet hergebruik van overheidsinformatie.
    De Wet implementatie Open data richtlijn vergroot en verbetert het aanbod aan beschikbare waardevolle overheidsgegevens voor hergebruik. Door snelle technologische ontwikkelingen waren de oorspronkelijke open data-regels achterhaald.
    Overheden zijn al bekend met de Wet hergebruik van overhei

    Lees meer

  • Minister Paul van OCW: 'Google Workspace na enkele aanpassingen… - Dutch IT Channel

    28-06-2024 12:48 via news.google.com

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (27)

    Minister Paul van OCW: 'Google Workspace na enkele aanpassingen…Dutch IT Channel

    Lees meer

  • Google kan dankzij AI teksten nu ook vertalen naar Limburgs - Het Laatste Nieuws

    28-06-2024 12:40 via news.google.com

    ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (28)

    Google kan dankzij AI teksten nu ook vertalen naar LimburgsHet Laatste Nieuws

    Lees meer

  • ACM: steeds meer huishoudens kiezen voor een glasvezelabonnement - Internet nieuws - NewsLocker (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Domingo Moore

    Last Updated:

    Views: 6210

    Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

    Reviews: 84% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Domingo Moore

    Birthday: 1997-05-20

    Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

    Phone: +3213869077934

    Job: Sales Analyst

    Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

    Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.